נשים במקצועות הטכנולוגיה והתכנות:
אידה רודס

כבר סיפרנו לכם כבר על כמה וכמה נשים יוצאות דופן שהובילו מהפכות טכנולוגיות. ביניהן הזכרנו את מדענית החלל של נאסא, קתרין ג'ונסון, מדענית המחשבים והחובלת בצי ארה"ב, גרייס הופר, ורשמה סאוג'ני. אלה הן רק אחדות מן הנשים אשר את תרומתן בחרנו להדגיש, ועוד ידנו נטויה, אז היום אנחנו רוצים להפנות את הזרקור אל אידה רודס האחת והיחידה.

תולדות חייה של אידה רודס

אידה רודס, נולדה בשם הדסה איצקוביץ' בעיירה קטנה באוקראינה המרוחקת כ-250 ק"מ מן העיר קייב. כשהייתה בת 13 בלבד, אידה הגרה עם משפחתה לארה"ב, ובשנת 1923 סיימה לימודי תואר ראשון במתמטיקה באוניברסיטת קורנל. חודשים אחדים לאחר סיום התואר הראשון, היא כבר סיימה תואר שני, ולאחר מכן נסעה ללמוד שנה נוספת באוניברסיטת קולומביה. מרשים, נכון?

מה היא עשתה?

בין שלל הישגיה המרשימים, אידה רודס תכננה ופיקחה על חיבור המדריך לפונקציות מתמטיות עבור פרויקט לוחות הלוגריתמים. פרויקט לוחות הלוגריתמים נערך בתקופת תכנית הניו-דיל במטרה לצמצם את שיעור האבטלה בקרב מתמטיקאים באמצעות העסקתם בבניית לוחות לוגריתמים.

תאמינו או לא, בשנת 1947 אידה רודס נשלחה למכון התקנים של ארה"ב (ה-NBS) השוכן בוושינגטון הבירה כדי ללמוד כל מה שאפשר על פיתוח המחשבים האלקטרוניים של מוסד זה. היא הייתה מתוסכלת מחוסר הידע שהיא חשה בתחום זה, וכאשר היא הביעה תסכול זה בפני המנהל שלה, הוא ענה לה שחברי מכון התקנים התרשמו ממנה מאוד – אז היא חזרה ללמוד.

לאחר מכן הפכה רודס ליועצת פעילה במעבדה לפיתוח מכונות של מעבדות המתמטיקה היישומית של ארה"ב.

היא הייתה פורצת דרך בעולם התכנות הודות ליכולת הניתוח המעולה שלה. בתחילת שנות ה-50 היא עיצבה את שפת התכנות C-10 עבור מחשב ה-"UNIVAC I" (שהיה המחשב המסחרי הראשון שפותח בארה"ב) של לשכת מפקד האוכלוסין של ארה"ב יחד עם אישה מוכשרת נוספת בשם בטי הולברטון.

האם שמעתם אי-פעם על המוסד לביטוח לאומי של ארה"ב? המחשבים שמוסד זה השתמש בהם נבנו ותוכנתו על-ידי אידה רודס.

בנוסף לפעילויות שהזכרנו, אידה רודס גם הרצתה. היא הופיעה בפני חברות מסחריות ומוסדות ציבור, והסבירה למנהליהם איך מחשבים יכולים לעזור להם בייעול תהליכי העבודה בארגוניהם. כמו כן, היא גם לימדה אנשים בעלי מוגבלויות טכניקות תכנות.

פרסים ועובדות משעשעות

המרצים שלה היו מסדרים את לוחות השעות שלהם כך שאידה תוכל להגיע לשיעור, כי היא הייתה עסוקה בעבודתה בבית החולים המקומי.

ב-1922, היא נפגשה עם אלברט איינשטיין, אבל בקושי הצליחה להוציא מילה מרוב התרגשות. ב-1936 היא נכחה בסדרת ההרצאות של איינשטיין באוניברסיטת פרינסטון, וכאשר זה הבחין בה, הוא אמר: "למיטב זכרוני נפגשנו לראשונה ב-1922 באוניברסיטת קורנל. האם כבר למדת לדבר מאז?"

מחלקת המסחר של ארה"ב כיבדה אותה בשני פרסי הוקרה שונים. הראשון היה "מדליית הזהב על שירות יוצא-דופן" בשנת 1949 – אשר אותו היא קיבלה על "מנהיגות חלוצית ניכרת ותרומות יוצאות מן הכלל לקידום המדע האמריקאי בתחום עיצובו ויישומו של ציוד המחשוב האלקטרוני-דיגיטלי". הפרס השני היה תעודת הערכה על תרומתה "למהפכת המידע" במלות 25 שנים לבניית מחשב ה-"UNIVAC I".

בזכות תרומתה הגדולה לפיתוח מחשב ה-"UNIVAC I", בשנת 1981 זכתה רודס להכרה כ-"חלוצת UNIVAC I" בכנס האמריקאי למחשבים.

תרומתה של אידה רודס לעולם התכנות והטכנולוגיה בולטת עד עצם היום הזה, ועל כך אנחנו מודים לה.

שלבו תכנות בחיי הילדים שלכם!

למרבה הצער, הילדים שלכם אינם יכולים לנסוע בזמן ולהשתתף באחד הקורסים של אידה רודס, אבל הם עדיין יכולים לאמץ את העקרונות שהיא התוותה ולהמשיך את המורשת שלה. לימודי תכנות לא רק ישפיעו באופן עמוק על חייהם של הילדים שלכם, אלא אף יאפשרו להם להשיג דברים שהם ראו בחלומותיהם בלבד. היכולת ליצור אפליקציות משלהם, לערוך סרטונים משלהם ולפרסם אותם ביוטיוב, וללמוד איך מתכנתים רובוטים וירטואליים, תאפשר להם להפוך חלומות אלה למציאות.

צפו בקורסים המקוונים שלנו והעניקו לילדים שלכם הזדמנות לגעת בכוכבים.

תגובות

השאר תגובה