טיפים ליוצרי תוכן וידאו, חלק 1

אז יש לכם אושיית רשת קטנה בבית? המשפיען הבא? הילד משתמש בטלפון החכם שלך כדי לצלם כל דבר? הילדה מתעדת כל ארוחה ועושה סרטונים במקום שיעורי בית?

אולי הם לא עושים את אף אחד מהדברים האלה, אבל אתם רואים את הפוטנציאל הגלום ורוצים לתת להם הזדמנות להביע את הצד היצירתי שלהם. המון פרטים ואלמנטים צריכים להשתלב יחד כדי ליצור תוכן עבור ערוצים ביו טיוב, או ברשתות חברתיות כמו פייסבוק, טיק טוק, ואינסטגרם. בבלוג הזה רצינו לתת לכם כמה טיפים שיעזרו להם להתחיל לחשוב באופן יצירתי על יצירת תוכן וסרטוני וידאו.

איך בכלל מתחילים?

בחלק הראשון של הסידרה נסקור מהו הציוד הבסיסי שצריך הבמאי הצעיר שלכם (שהוא גם השחקן, התסריטאי והעורך!) כמובן שצריך מצלמה. אבל למרות שיש הרבה מצלמות טובות בשוק, ואולי אפילו יש לכם מצלמת וידאו בבית, אין בזה באמת צורך. בגלל הטכנולוגיה המתקדמת של טלפונים חכמים, כנראה שיש לכם כבר מצלמה טובה למדי בטלפון. למכשירי אייפון, סמסונג, ו-Huawei יש לא רק סנסורים משוכללים מאוד (סנסורים הם האלמנט שמצלם), אלא הם מבצעים גם מילארדי חישובים של בינה מלאכותית כדי לתפוס את התמונה הטובה ביותר – בשבריר שנייה.

כן, למצלמה הטיפוסית שאפשר למצוא בהנחות או ביד שנייה יש אולי סנסור גדול יותר, אבל איכות הצילום עדיין נמונה יותר ממה שיכול להפיק טלפון חכם. הוסיפו לכך מבחר רחב של אפליקציות שמאפשרות שליטה ידנית יותר במצלמת הטלפון, ויש לכם מכשיר כיס שהוא מכונת הפקה חזקה.

אבל, גם הטלפונים הכי מתקדמים בשוק צריכים עזרה כשנוגע לאיכות צילום מעולה. כשאין מספיק תאורה בחדר, ה- ISO של המצלמה עולה. כשהיד אינה מספיק יציבה, הפוקוס לא יכול להיות מושלם, ומהירות הפריימים יורדת – וגם ידיים יציבות כמו ידיים של מנתח לא יוכלו למנוע כל תנועה קטנה.

לכן צריך:

חצובה. איך לצלם טייק מושלם.

יודעים מה זה חצובה, נכון? המעמד בעל שלוש הרגליים שמחברים אליו מצלמת סטילס או וידאו. כשהמצלמה מחוברת לחצובה זה מונע רעידות ומאפשר למצלמה למצוא את הפוקוס המדויק ביותר. ולא רק פוקוס חד יותר, אלא סרטון יציב ורציף. צילום ללא חצובה מתאים רק לסצינות מסרטי מלחמה כמו ״להציל את הטוראי רייאן״.

עם חצובה, אפשר לתכנן את הפריים בדיוק כמו שרוצים. מאיפה להשיג חצובה? כל סוג של חצובה תתאים. אפשר לקנות חצובה שמתאימה לטלפונים. אבל אלו נוטות להיות קצרות מדי ולא מחזיקות מעמד הרבה זמן. זה לא הרבה יותר יקר לקנות חצובה של מצלמה אמיתית, והן עמידות יותר.

צריך לקנות מחבר לטלפון ולחבר אותו לחצובה כדי שאפשר יהיה להשתמש בה בטלפון. אפשר להגביה את החצובה לפי גובה הילד, בדרך כלל עד גובה 1.70 מטר. בערך בגובה של טום קרוז. ובקשר לטום קרוז, האם שמתם לב שבסרט ״משימה בלתי אפשרית״ שבה הוא משחק מול השחקן הבריטי הנרי קאביל שגובהו 1.83 מטר, שניהם נראים באותו הגובה? בעיקר בסצינות שהם במאבק? זאת דוגמה לאשליה אופטית, כשטום קרוז נמצא ממש מול המצלמה והנרי נמצא במרחק גדול יותר.

אי אפשר לצלם שוט כזה בלי חצובה! ראש החצובה מאפשר להזיז את המצלמה בתנועה חלקה על ידי הזזת ידית ימינה ושמאלה, או מעלה ומטה. אפשר לקנות חצובה די טובה בכל חנות צילום. ואולי תוכלו למצוא שם גם את הפריט הבא ברשימת הציוד: שלט רחוק למצלמה.

איך להתחיל לצלם ממרחק של 3 מטר

אנחנו כמובן לא מדברים פה על כוחות על אלא על טכנולוגיית Bluetooth. טכנולוגיית Bluetooth קיימת היום ברוב המצלמות כמו בכל מכשיר טלפון נייד (מלבד מכשירים ׳טיפשים׳).

אפשר למצוא שלטים למצלמות במחירים סבירים שמותאמים לכל סוגי הטלפונים חכמים באמזון או בכל חונות אונליין במתמחה בדברים מסוג זה. כל מה שצריך לעשות הוא לשייך את השלט לטלפון בהגדרות ה-Bluetooth והילדים יכולים לפתוח את אפליקציית המצלמה ולהכין אותה במצב וידאו, ואז הם יוכלו להתחיל להסריט בלחיצה על השלט, גם מהצד השני של החדר.

מסך ירוק הוא יותר ארוך או יותר ירוק?

אחד הדברים הכי כיפיים בהכנת סרטונים הוא לבחור את הרקע. הילדים יכולים לשים את עצמם בחללית, מתחת למים, או בחוף הים. איך? על ידי אפקט של מסך ירוק! מסכים ירוקים אינם יקרים במיוחד, ואפשר לקנות אותם באחת מחנויות האונליין הגדולות, כמו אמזון. אפשר לקנות מסך קטן עם מעמד, או מסך גדול יותר אם יש לכם מקום בבית. המסכים עשויים מבד בצבע ירוק בגוון מסויים והם קלים לנשיאה ולתפעול.

מומלץ לקנות גם מעמד המתאים למסך, אחרת תצטרכו לחבר אותו לקיר.

המסך הירוק יאפשר הרבה דברים בזמן העריכה, נושא שנדון בו בחלק 4 בסידרה.

אבל מה שווה מסך ירוק אם אין להם עם מה להחליף אותו בעריכה? פה באמת לא צריך להשקיע שקל. אם הם רוצים לבחור תמונות סטילס, היכנסו לאתר Unsplash שבו אפשר למצוא המון תמונות באיכות גבוהה, שאפשר להוריד למחשב בחינם. גם קטעי וידאו, שהילדים יכולים להשתמש בהם כרקע או כחלק מחומר הגלם לסרטון, אפשר למצוא בחינם ובאיכות גבוהה באתר Coverr.

וזה הכל להיום! עד לבלוג הבא!

בבלוג הזה נתנו לכם הבנה בסיסית של הציוד הנדרש. בעוד שבועיים נחזור עם פרק נוסף ובו נדון בהכנות ליצירת תוכן, כלומר איך לפתח רעיונות ולהפוך אותם לתסריטים ואז לסרטונים.

אם אתם רוצים לתת לילדים שלכם להרגיש כוכבי רשת אמיתיים, תראו להם קצת מהתוכן שלנו, והפנו אותם לדף הקורסים שאנחנו מציעים! שם הם יוכלו למצוא את קורס היוטיוברים שלנו, ויוכלו להתחיל לנדנד לכם שתרשמו אותם 🙂 יאללה, למה אתם מחכים? זה קורס מהנה, מלמד, ויצירתי, שיוציא מכל אחד ואחת את הספילברג שהם מבפנים. או היצ׳קוק. אי אפשר לדעת מראש לאיזה כיוון הם יקחו את זה.

תגובות

השאר תגובה