תכנות וחקלאות: פרויקטים מעניינים בתחום האגריטק

החקלאות קיימת, בצורה זאת או אחרת, מאז ומעולם. בצורתה הנוכחית, החקלאות מלווה אותנו כבר יותר מעשרת אלפי שנים. אז איך אפשר לפתח תחום עיסוק עתיק זה ולהביאו לרמה אחרת?

איך אנחנו יכולים לשפר את תוצאותיהם של תהליכי עבודה שונים בענף החקלאות ואת חייהם של האנשים המקדישים את זמנם לגידול המזון שאנו צורכים? התשובה לכך פשוטה למדי, ומאות אנשים ברחבי בעולם כבר שוקדים על פיתוח פתרונות חדשים ויצירתיים בענף זה: תכנות.

בשנים האחרונות, אנו עדים להתפתחותו של ענף טכנולוגיה חדש המכונה אגריטק. המונח "אגרי-טק" מורכב משתי מילים: "אגריקולטורה" (חקלאות בלטינית) ו-"טכנולוגיה", והענף הטכנולוגי שהוא משמש ככינויו נולד מתוך ההבנה שגם החקלאות, כמו כל תחום וענף אחר במשק, יכולה להפיק תועלת רבה מחשיבה חדשנית ודיגיטלית.

הפעם אנו רוצים להציג בפניכם כמה רעיונות, חברות ופרויקטים מרתקים בתחום האגריטק, ולעודד את הילדים שלכם ללמוד תכנות – כי אין לדעת איזה תחום הם יבחרו לפתח בעתיד.

העולם משתנה לנגד עינינו, והצורך ביצירת פתרונות בני קיימא גובר מדי יום. לא נותר לנו עוד זמן להתמהמה. אנו מוכרחים להתחיל לחשוב על פתרונות כבר עכשיו – והילדים שלכם יוכלו להיות אלה שיפתחו אותם.

פיתוחים טכנולוגיים בשירות החקלאות

כל שינוי לטובה הוא תוצאה של תהליך ממושך של התבוננות ושל הפעלת כישורים מגוונים כגון חדשנות, חשיבה אנליטית ויצירתית, וכן של עבודת צוות (כי הפרויקטים המצליחים ביותר תמיד נוצרים בעבודה משותפת). ההתבוננות באתגרים אשר ענף החקלאות מתמודד אתם זה עשרות-אלפי שנים הולידה שלל רעיונות נהדרים המשפרים באופן ניכר את איכות חייהם של החקלאים.

 השקיה בטפטוף

שיטת השקיה זעירה זו שפותחה בישראל מבוססת על טפטוף אטי של מים מתוך צינורות השקיה (המונחים על פני הקרקע או בשלוחות מתחת לפני הקרקע), ומאפשרת לחקלאים לחסוך במים ובדשנים. שם המשחק הוא השקיה ישירה באזור השורש וצמצום האידוי העוזר לחקלאים לחסוך קובים רבים של מים בכל יום.

רובוטיקה בשירות החקלאות

הרובוטיקה החקלאית צוברת תאוצה. זוכרים שסיפרנו לכם על כוחה של הרובוטיקה ודיברנו על כמה שזה חשוב שהילדים שלכם ילמדו איך לתכנת רובוטים? אז אם הילדים שלכם אכן ילמדו לתכנת רובוטים – הם יוכלו לעזור גם לחקלאים ואפילו לתרום לפיתוח ענף החקלאות בכללותו.

רובוטים חקלאיים יכולים לסייע באוטומטיזציה של תהליכי עבודה רבים בענף החקלאות. פיתוח של אלגוריתמים חכמים ושל פעולות ותהליכים אוטומטיים עתיד להפוך את מלאכות הזריעה והקציר, תחזוקת הקרקע וניכוש העשבים, ואפילו את קטיף הפירות, לקלות ויעילות יותר.

לא לוקחים סיכון: זורעים במדויק!

אם אתם מרגישים שהעתיד כבר כאן, אז אתם צודקים. לראיה, החקלאים של היום כבר נעזרים בתמונות לוויין ובחיישנים תת-קרקעיים חכמים כדי לנהל מעקב יעיל יותר אחר יבוליהם, אחר תנאי מזג האוויר וכו'.

אמצעים טכנולוגיים אלה לא רק עוזרים לחקלאים לקבל החלטות נבונות יותר, אלא אף מאפשרים להם להגביר את תפוקתם תוך חיסכון מתמשך במשאבים.

פרויקטים נהדרים המשלבים טכנולוגיה חדשנית בענף חקלאות

המדינה המובילה בתחום הטכנולוגיה החקלאית היא ישראל. בין אם זה נובע מכך שהיה עלינו להפריח את השממה או מהיותנו "אומת הסטארט אפ", כפי שמכנים אותנו – מדינתנו הקטנה, השוכנת לה בלב המזרח התיכון, היא מקור בלתי נדלה של פתרונות טכנולוגיים חדשניים ומרתקים בענף החקלאות.

צפו בסרטון הבא המציג שבעה פתרונות טכנולוגיים מפתיעים ומעוררי השראה בענף החקלאות (אשר על אחד מהם כבר דיברנו). טכנולוגיות אלה מייעלות את עבודת החקלאות והופכות אותה לבת-קיימא.

כדי לתקן את עולם המחר, הילדים שלכם צריכים להתחיל ללמוד תכנות עוד היום

כמו שראיתם, גם בענף החקלאות יש מקום לחדשנות, ליצירת פתרונות חדשים ולפיתוח פלטפורמות שימושיות שיהפכו את חייהם של אנשים רבים לקלים הרבה יותר. כיום אנו משוכנעים יותר מאי פעם בעבר כי מיומנויות התכנות עומדות להפוך לנחוצות בכל תחומי העיסוק כבר בעתיד הקרוב. אך מעבר לכך, אנחנו מאמינים בשליחות המוטלת עלינו להעניק לכל ילד וילדה את הכלים ליצור כל דבר שהם יכולים לדמיין.

אם הילדים שלכם מסוגלים לחשוב על דרכים טובות יותר לעשות משהו, או על פתרונות טכנולוגיים שיפטרו אותנו ממטלות שגרתיות ומייגעות כלשהן – צריך להעניק להם את הכלים לפתח דרכים ופתרונות אלה! העניקו להם את ההזדמנות ליצור, לפתח, ולהפעיל את הדמיון שלהם תוך-כדי עשייה. לחצו כאן לצפייה בקורסים המקוונים שלנו.

תגובות

השאר תגובה