3 נשים פעילות למען שוויון מגדרי במקצועות הטכנולוגיה והתכנות

מצב השוויון המגדרי בעולם עדיין עגום. במרבית המקומות וענפי הכלכלה עדיין שורר חוסר שוויון מגדרי, וסוגיה זאת עוד לא יושבה. מדינות רבות בימינו מחוקקות חוקים כדי להבטיח שוויון מגדרי בכל הנוגע לתנאי שכר, לחופשות לידה ולמינוי לתפקידים בכירים בחברות.

אבל האם אתם יודעים שעולם הטכנולוגיה נחשב לאחד מהתחומים הסובלים מן הפערים המגדריים הרחבים ביותר?   אז זהו שכבר לא! בעשורים האחרונים קמו יוזמות רבות להעצמת נשים במטרה לתת להן כלים ולהראות להן שהן יכולות לעשות עבודה משובחת לא פחות מזאת של הגברים!

במאמר זה, אנחנו רוצים להכיר לכם 3 נשים יוצאות-דופן הפועלות בהצלחה לשינוי מציאות עגומה זאת. נשים הנלחמות למען תעשיית טכנולוגיה מכילה יותר. נשים המעניקות השראה לעולם כולו במטרה להפוך אותו למקום שוויוני, מכיל ומאושר יותר.

הכירו את רשמה סאוג'ני, לינדה ליוקאס וסופי וילסון… אתם לא תתחרטו על זה!

מחקרים מראים כי: נשים טובות יותר מגברים!

חוקרים מאוניברסיטת צפון-קליפורניה ניתחו למעלה מ-1.5 מיליון מן המשתמשים בפלטפורמת "GitHub" המוכרת לניהול ולשיתוף קוד, ומצאו כי לשינויי קוד הנערכים על-ידי נשים יש סיכוי גבוה הרבה יותר להתקבל מאשר לשינויים הנערכים על-ידי גברים!

ולכן, מבחינה סטטיסטית, נשים מתכנות טוב יותר מגברים. אבל בגלל שענף הטכנולוגיה עדיין מעט סקסיסטי, אנחנו מחויבים לתיקון מציאות זאת מן השורש באמצעות קורסי התכנות המקוונים שלנו.

רשמה סאוג'ני

לפני מספר חודשים, כתבנו מאמר קצר על רשמה סאוג'ני. רשמה היא האישה המבריקה שהקימה את הארגון המדהים המכונה "Girls Who Code".

חוץ מזה, מדובר באישה מופלאה ובחלוצת חדשנות המעוררת השראה באלפי נשים ונערות מכל רחבי העולם ללכת בעקבותיה בדרך הטכנולוגיה וליצור פתרונות שכולנו נשתמש בהם יום אחד, בעתיד הקרוב מאוד…

לפני שהקימה את ארגון "Girls Who Code" בשנת 2012, רשמה סאוג'ני כיהנה כסגנית הסנגור הציבורי של העיר ניו-יורק. שמעתם נכון! ממשפט ציבורי לתכנות במטרה לעזור לנשים אחרות לצמוח ולהצליח.

לינדה ליוקאס: שירת התכנות

נכון מאוד. לפני מספר שבועות כתבנו גם על לינדה ליוקאס! לינדה היא אישה פנומנלית מבחינות רבות. בנוסף להיותה מחברת רב המכר "Hello Ruby", לינדה היא נואמת בחסד ומתכנתת מחוננת.

באמצעות שילוב בין פרוזה ושירה לבין שורות קוד ואלגוריתמים, לינדה מאתגרת את הסטטוס-קוו כדי לעודד עוד ועוד ילדות לתכנת וליטול חלק בעיצוב עתיד עולמנו הדיגיטלי.

לינדה התחילה ללמוד תכנות בגיל צעיר מאוד, וכך יכולות גם הבנות שלכם! היא החלה לגלות עניין בעולם התכנות כשהייתה בת 13 בלבד. בשנת 2001, כשהייתה רק בת 15, היא הקימה אתר למישהו שהיא העריצה מאוד: סגן נשיא ארה"ב לשעבר, אל גור.

אם אתם רוצים ליהנות ולגלות פרטים חדשים ומרתקים על עולם התכנות, היכנסו ליוטיוב וצפו בהופעתה של לינדה ליוקאס ב-TED. ואל תשכחו להביא את הילדים! הם ייהנו מזה לא פחות מכם.

סופי וילסון: לוחמת למען השוויון המגדרי בענף הטכנולוגיה!

סופי וילסון היא אישה מעוררת השראה! ילידת 1957, כיום סופי וילסון היא חוקרת מובילה בתחום מדעי המחשב, המככבת ברשימת 15 הנשים החשובות בהיסטוריה של הטכנולוגיה.

בין שלל תרומותיה בתחום זה, וילסון הייתה האישה שעיצבה את שבבי ומעבדי ה-ARM של חברת אקורן.

בימינו וילסון מכהנת כדרקטורית בענקית הטכנולוגיה "ברודקום". היא זכתה בפרסי הוקרה רבים על עבודתה המבריקה בתחומי המחשוב והטכנולוגיה, והיא נלחמת כל העת למען קבלה, הכלה, סובלנות ושוויון בתחומים אלה.

הבנות שלכם: הבנות שלכם יכולות ליצור אפליקציות יוצאות דופן ותוכנות מדהימות!

קורסי התכנות המקוונים שלנו מעניקים לבנות שלכם הזדמנות ללמוד תכנות בסביבה בטוחה ופתוחה עם מדריכים המעודדים למידה מעשית וחווייתית. הקורסים שלנו יעזרו להן לפתח חשיבה יצירתית ויספקו להן הכלים שהן צריכות כדי ליצור אפליקציות, תכונות או משחקים נהדרים בכוחות עצמן!

ומי יודע, אולי בעוד כמה שנים מישהו יכתוב על הישגיה של הבת שלכם ועל תרומתם הגדולה של הוריה להתפתחותה בעולם הטכנולוגיה. הכול נמצא בידיים שלכם! לחצו כאן לצפייה בקורסים שלנו!

תגובות

השאר תגובה